Virtual Reality Interieur

prikkel je zintuigen
Prikkel alle zintuigen van je gasten in een vakantiewoning
juli 25, 2018
tweede woning in het buitenland
4 Tips rendement tweede woning in het buitenland
oktober 24, 2018
virtual reality VR holiday home restyling

Virtual Reality

Vind jij het ook zo lastig om een voorstelling te maken van hoe een interieur in een ruimte eruit komt te zien?
Dit kan zijn wanneer je gaat verhuizen en je oude meubels in een nieuw huis moet plaatsen. Maar ook bij de aanschaf van nieuwe meubels is het vaak lastig voor te stellen hoe ze combineren met het bestaande interieur. Helaas lijdt dit vaak tot een miskoop en niet altijd kunnen meubels retour zoals bij IKEA.
Ondanks dat wij zelf een goed ruimtelijk inzicht hebben, heb ik zelf ook weleens een miskoop gedaan. Ik had twee hele mooie oorstoelen gekocht voor in de woonkamer die achteraf veel te groot bleken te zijn en een totale mismatch met de rest van het interieur. Gelukkig hebben we voor deze stoelen een mooi ander plekje in huis gevonden anders was het wel zonde geweest van de investering.
In een woonwinkel worden meubels natuurlijk altijd zo goed mogelijk gepresenteerd en gecombineerd met andere interieurstukken. Helaas zegt dat weinig over hoe het bij jou thuis staat.

Virtual Reality bril

Dat probleem hebben we nu opgelost.
Wij maken voor al onze opdrachten altijd een 3D tekening maar nu is er ook de mogelijk om je (nieuwe) interieur te zien met een Virtual Reality bril. Daardoor heb je echt het gevoel dat je in bijvoorbeeld in je eigen woonkamer bent. Alle verhoudingen, kleuren en materialen zijn dan ´live´ te zien. Je kan nog net niet gaan zitten op je nieuwe bank. Met een Virtual Reality bril kan je nog beter de sfeer beleven van een ruimte.
Er zijn wel al een paar merken die je helpen door middel van een app zoals de Flexa Visualizer app. Met deze app heb je de mogelijkheid om verschillende kleuren op je muren uit te proberen zonder dat je daadwerkelijk de kwast hoeft te pakken. Ook IKEA heeft zo een makkelijk IKEA Place app ontwikkeld waarmee in een virtuele versie Ikea producten in je eigen interieur kan plaatsen.
Ondanks dat deze app’s heel handig zijn geeft het niet het totaal plaatje. Wij maken alles op maat, jouw smaak, meubels, kleuren, materialen, afmetingen enz. Hierdoor heb je een super realistisch beeld en maakt het makkelijker om keuzes te maken.

360 graden foto

Naast de Virtual Reality bril kunnen we de ruimte ook laten zien doormidden van een 360 graden foto. Deze 360 graden foto kan je op verschillende devices bekijken zoals een computer, smartphone of tablet. Een 360 graden foto op je smartphone is handig wanneer je daadwerkelijk gaat shoppen voor nieuwe meubels. Je inlevingsvermogen wordt hiermee groter en het voorkomt miskopen.

 

Multi functioneel

Maar niet alleen voor de aanschaf van een nieuw interieur is de Virtual Reality bril of 360 graden foto handig. Er zijn meerdere redenen waarom je zo’n presentatie van een ruimte wilt maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een verkoop van een huis waarvan de badkamer en/of keuken verouderd is. Dit zijn smaak gevoelige ruimtes en het is daarom niet aan te raden om deze op te knappen voor de nieuwe kopers. Maar met een Virtual Reality bril of 360 graden foto kan je wel een voorstelling maken van hoe het wel eruit zou kunnen zien. Nieuwe kopers kunnen vaak niet door de oude situatie heen kijken maar met onze toepassingen wel. Dat bevordert de verkoop zonder grote verbouwingen en investeringen.
Zowel verkopende partijen als kopers maken gebruik van onze toepassingen.

Holiday Home Restyling

Holiday Home Restyling is gespecialiseerd in het optimaliseren van vakantiewoningen. De verhuurders behalen hiermee een beter rendement en de gasten hebben een heerlijke vakantiewoning. Maar niet alleen vakantiewoning eigenaren doen hiermee hun voordeel ook makelaars, verhuurorganisaties en particulieren.