Hoogseizoen

Interieur stijl
Welke interieur stijl past het beste bij een vakantiewoning?
juni 14, 2018
prikkel je zintuigen
Prikkel alle zintuigen van je gasten in een vakantiewoning
juli 25, 2018
Hoogseizoen

Hoogseizoen!

Het is hoogseizoen voor de meeste eigenaren van vakantiewoningen.
De huizen zijn als het goed is komende weken volledig verhuurd. Je gasten genieten van een heerlijke zomervakantie.

 

Onderhoud vakantiewoning

Maar als woningeigenaar zit je wellicht wel met geknepen billen. Wat gaat er stuk, wat als niet alles naar wens is, hoe laten ze je vakantiehuis weer achter….
Iedere huiseigenaar weet dat vakantiegangers vaak niet zo zuinig zijn met je spullen. Kinderen zijn in een uitgelaten stemming en gasten drinken ook iets meer dan thuis.
Dan zit een ongeluk in een klein hoekje.
Maar ook door het normale gebruik zullen er gebruikerssporen achterblijven. Uiteindelijk heeft ieder huis onderhoud nodig zo ook een vakantiewoning.

 

Checklist vakantiewoning

Daarom heeft Holiday Home Restyling een checklist samengesteld om de vakantiewoning op onderhoud en inventaris te checken.
Handig voor als het hoogseizoen voorbij is en de vakantiewoning weer in orde gemaakt moet worden voor het volgende seizoen.

Download hier de checklist onderhoud vakantiewoning Download hier de checklist inventaris vakantiewoning

 

De inventaris checklist is ook te gebruiken voor het in- en uitchecken van gasten. Bij ontvangst van de gasten kan je de gasten de checklist laten tekenen en bij het uitchecken kan je controleren of alles er nog is. Helaas is dit wel een heel zakelijk ontvangst en als ik eerlijk moet zijn, ik heb het zelf nog nooit meegemaakt als gast wanneer ik in een vakantiehuis verbleef.

De onderhoud checklist is meer voor na het seizoen. Als je het rendement op de vakantiewoning goed wilt houden moet de vakantiewoning er spik en span uit blijven zien. Daarom dienen er jaarlijks wel herstel werkzaamheden uitgevoerd te worden. Muren weer strak in de verf. Kitnaden in badkamer en keuken vervangen, kapotte lampen vervangen, ga zo maar verder.

Ons advies is ook om dit jaarlijks bij te houden. Als je het eenmaal laat verslonzen gaat het aanzien van de vakantiewoning hard achteruit. Vervolgens worden de klussen steeds groter met de daarbij komende kosten. Tevens wordt het lijstje van werkzaamheden alleen maar langer. Wat als gevolg heeft dat de zin om het aan te pakken alleen maar afneemt.

 

Holiday Home Restyling

Gelukkig kunt u het onderhoud van uw vakantiewoning ook uitbesteden. Zoals men zegt: schoenmaker blijf bij je leest. Home Restyling is gespecialiseerd in het renoveren en/of restylen van vakantiewoningen. Dat kan in Nederland maar ook in het buitenland.

Wij kunnen uw vakantiewoning transformeren in een modern vakantiehuis dat weer aan alle eisen van de vakantieganger voldoet. Zo bent u weer helemaal klaar voor het volgende hoogseizoen!

Kijk bij onze tarieven voor de mogelijkheden. Natuurlijk is maatwerk altijd mogelijk.