Prikkel alle zintuigen van je gasten in een vakantiewoning

Hoogseizoen
Hoogseizoen
juli 11, 2018
virtual reality VR holiday home restyling
Virtual Reality Interieur
augustus 8, 2018
prikkel je zintuigen

Prikkel alle zintuigen van je gasten in een vakantiewoning.

Een mooi interieur van een vakantiewoning waarneem je niet alleen met je ogen. In een ruimte vangen bijna al onze zintuigen prikkels op die door onze hersens verwerkt worden. Daarna vormen we een mening of gevoel. Prikkel dan ook alle zintuigen van je gasten in een vakantiewoning op een positieve manier. Hierdoor zullen je gasten terugkomen of een fantastische referentie achterlaten.

In de basis hebben we vijf zintuigen, zien, horen, smaak, voelen en geur. Zien is de makkelijkste, met je ogen waarneem je onder andere de ruimte, meubels en accessoires. In eerste instantie zou je wellicht denken dat dit het belangrijkste zintuig is maar dat is niet zo. Het is de combinatie van verschillende zintuigen. Een restaurant dat er prachtig uitziet maar waar het stinkt en het eten vies is zal in je herinnering niet erg positief te boek komen te staan. Zo is het ook met een vakantiewoning in de verhuur.

Je kan jezelf onderscheiden op de vakantiewoning verhuurmarkt door zoveel mogelijk zintuigen van je gasten positief te prikkelen.

Zien

Zien spreekt voor zichzelf. Ondanks dat smaken verschillen is de aankleding van een ruimte de meest in het oog springende aspect. Let hierbij met name op de afwerking. Je kan hele mooie meubels en accessoires kopen als de ruimte slecht is afgewerkt, valt daar ons oog op.
Daarnaast is kleurgebruik heel belangrijk. Een ruimte met veel bonte of primaire kleuren zullen veel prikkels geven wat vaak als minder prettig wordt ervaren.

Horen

Op het zintuig horen is het minder makkelijk om invloed op uit te oefenen. Waar je wel voor kan zorgen is dat een vakantiewoning bijvoorbeeld dubbelglas heeft om geluid van buitenaf beter af te schermen. Net als het isoleren van de binnenmuren. Als een gezelschap uit meerdere personen bestaat, wil je niet één van de andere gasten ’s nachts horen snurken.

Smaak

Ook het zintuig smaak als in proeven is lastiger toe te passen. Het wel bekende appeltaartje bij een woningverkoop zal niet gaan. Wat wel altijd gewaardeerd wordt is het klaarzetten van een lekker welkomstdrankje, dat kan altijd.

Voelen

Voelen zit met name in de materiaalkeuze. Denk hierbij onder andere aan beddengoed, badhanddoeken, kussen enzoverder. Ga voor een goede kwaliteit. Ten eerste is daardoor de levensduur langer. Beddengoed en handdoeken worden vaak heet gewassen. Maar ook de gasten zullen een betere kwaliteit waarnemen met het zintuig voelen.

Geur

Geur wordt vaak over het hoofd gezien. Persoonlijk vind ik dit één van de belangrijkste zintuigen. Geur roept allerlei associaties of herinneringen op daarnaast bepaald de geur ook de sfeer in een ruimte. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele verschillende manieren om een ruimte te voorzien van een heerlijke geur.

Geurstokjes

De lange geurstokken van Rituals kent iedereen wel. Hiermee ruikt een ruimte de hele dag lekker daardoor kom je altijd in een fris vakantiehuis. Geurstokjes zijn in veel verschillende geuren te verkrijgen. In de winter wil je warme geuren zoals kaneel, specerijen of cranberry. In het voorjaar zal je meer denken aan geuren zoals lavendel, citroen of cotton fresh.
Het voordeel van geurstokken is dat ze lang mee gaan en vervangen makkelijk is. Tevens in iedere ruimte toepasbaar en zo kan je alle kamers hun eigen geur geven.

Aroma diffuser

Een aroma diffuser is wellicht de efficiëntste manier om een lekkere geur in huis te creëren. Je hoeft slechts een beetje water en enkele druppels geurolie (bepaal zelf de sterkte) in de aroma diffuser te stoppen en de aroma diffuser doet de rest. Binnen enkele minuten ruikt een ruimte heerlijk naar de door jou gekozen aroma’s. Tevens kunt je gemakkelijk wisselen tussen aroma’s door schoon water en een andere soort geurolie, van bijvoorbeeld Millefiori Milano, in de aroma diffuser te stoppen. Een andere mogelijkheid is de wireless perfume diffuser van Rituals. Hiermee heb je nog meer controle. Via de app is het mogelijk om in te stellen op welke tijdstippen je gebruik wilt maken van de parfumbeleving. Maar de machine is ook manueel te gebruiken.

Lampe Berger brander

Een Lampe Berger brander is een goed alternatief. Een extra voordeel hierbij is dat het niet alleen een lekkere geur kan verspreiden maar nare geurtjes kan laten verdwijnen. Dit door het unieke katalyse proces. Ook hiervoor zijn een tal van geuren verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden om je vakantiewoning lekker te laten ruiken. Zoals geurkaarsen, etherische oliën, kamerspray, geurzakjes, waxmelts of natuurlijk een heerlijk geurende bos verse bloemen.

Holiday Home Restyling

Kortom er zijn veel verschillende mogelijkheden om de beleving van je gasten in de vakantiewoning te verbeteren. Speel in op de zintuigen van je gasten. Met een kleine investering en aandacht is het resultaat groots.

Holiday Home Restyling is gespecialiseerd in het optimaliseren van vakantiewoningen. De verhuurders behalen hiermee een beter rendement en de gasten hebben een heerlijke vakantiewoning.