Een beter rendement uit uw second home, het kan echt!

De badkamer, van nachtmerrie naar droom!
De badkamer, van nachtmerrie naar droom!
maart 15, 2018
lichtplan
Lichtplan maken, zo simpel is het!
mei 1, 2018
Een beter rendement uit uw second home, het kan echt!

Een beter rendement uit uw second home, het kan echt!

Een beter rendement uit uw second home, het kan echt en is makkelijker dan je denkt. Een second home in het buitenland, daar waar altijd de zon schijnt. Heerlijk met een drankje in je hand, aan de rand van je eigen zwembad en de rest van het jaar hiermee geld verdienen. Dat is toch ieder zijn droom.

Maar helaas valt het rendement toch vaak tegen, voordat je het weet wordt een second home een second job!

Het rendement van een second home wordt onder andere door een aantal pijlers beïnvloed:

  • Verhuurprijs
  • Bezettingsgraad
  • Verhuur seizoen

Op al deze drie punten kunt jezelf invloed op uitoefenen waardoor het rendement van de tweede woning zal stijgen.

Om te beginnen moet de eerste indruk van de vakantiewoning verpletterend zijn. Dit doe je door mooie foto’s te laten maken. En dan bedoel ik ook echt te laten maken..…Tenzij jezelf een professioneel fotograaf bent anders kan je dit beter aan een specialist overlaten.

Maar ook een fotograaf kan geen wonderen verrichten. Het vakantiehuis moet er van binnen en van buiten TOP uitziet. Goed onderhouden, schoon en van deze tijd.
Dus geen felle of donkere kleuren, niet te veel spullen, oud meubilair, plastic tuinmeubilair, en zo kan ik nog wel even doorgaan. De foto’s plaats je bij het verhuurbedrijf en op je eigen website. Een eigen website is echt een aanrader ook al maak je gebruik van één of meerder verhuurbedrijven zoals HomeAway of bookings.com.

Eigen website

Op je eigen website kan je een veel completer beeld geven van de woning, faciliteiten en omgeving. Laat weten wat er in de omgeving te doen is. En dan niet alleen in de zomer maar ook over buiten het hoog seizoen. Maak een maandoverzicht met daarin bv feestdagen, markten, dorpsfeesten, sportevenementen enz. Zijn er wandel en fiets paden of leuke steden in de nabije omgeving. Zo laat je zien dat ook buiten het hoogseizoen de omgeving het bezoeken waard is. Spreek niet alleen de zonaanbidders aan!

Plaats ook sfeer foto’s van de woning. Een close up van een vaas met bloemen, flesje wijn met een welkom pakket, heerlijke badproducten, zachte handdoeken of een gezellig gedekte tafel. Hiermee creëer je een sfeer die de vakantieganger zoekt en zelf wilt ervaren.

Door aandacht te besteden aan deze belangrijke punten is het mogelijk om jezelf te onderscheiden van de andere second home aanbieders. Behalve van de huurprijs hangt de beslissing van het wel of niet huren van een vakantiewoning echt af van wat men ziet en daarbij voelt. Die afweging is in het menselijk brein binnen een split second gemaakt.

Als je zelf niet de tijd, kunde of zin hebt om dit zelf uit te voeren is Holiday Home Restyling een oplossing. Naast het restylen van (vakantie) woningen verzorgen wij ook de fotografie en kunnen desgewenst ook een professionele website voor de vakantiewoning maken. De website is er niet alleen om de verhuur te stimuleren maar kan ook worden ingezet bij de verkoop van de woning.

Je krijgt geen second chance!