Vakantie, we gaan weer klussen!

holiday home restyling
Thuiskomen in Noord Portugal
maart 3, 2018
Vakantie, we gaan weer klussen!

Onderhoud, schoonmaken, herstelwerkzaamheden & schilderen, meestal niet de meest favoriete taken van de gemiddelde huiseigenaar maar wel heel erg belangrijk en toch ook vaak het ondergeschoven kindje.

Eind februari 2018 berichte de consumentenbond over haar onderzoeksresultaten naar de hygiëne in vakantiehuizen op vakantieparken in Nederland. Blijkbaar werd men daar niet echt blij van!
Zie deze link >

Het geeft nog maar eens aan dat onderhoud van uw vakantiewoning voor de verhuur erg belangrijk is. Geen enkele huurder heeft zin om bij aankomst op zijn vakantie adres eerst eens lekker te gaan schoonmaken.
Vaak heeft men een lange reis gehad, is moe en de kinderen zijn aan het zeuren. Om onder die omstandigheden een verpletterende eerste indruk te maken moet alles gewoon kloppen.
Uiteindelijk krijg je pas goede recensies als huurders van het begin tot het einde van hun vakantie kunnen genieten.

Het klinkt zo logisch dat een huis schoon moet zijn maar wanneer er achterstallig onderhoud ontstaat of het interieur al een paar jaar mee gaat dan wordt het wel steeds een grotere uitdaging om die verpletterende indruk te maken.
En dan heb je als huiseigenaar ook nog niet de kunde dat je niet door de ogen van een huurder kijkt. Het is moeilijk om die roze bril af te zetten als je om je eigen eigendom gaat.

Aandachtspunten

Vraag daarom eens objectief aan anderen hoe zij er tegenaan kijken. Sta open voor kritiek.
Een aantal aandachtspunten zijn:

  • Badkamer, zijn de voegen nog schoon of ontstaat er schimmelaanslag, kleur van de tegels, staat van het sanitair.
  • Keuken, bevat het alle benodigde apparatuur en is al het servies nog heel & compleet, is de keuken nog goed schoon te krijgen.
  • Slaapkamers, wanneer zijn de matrassen voor het laatst vervangen, past de sfeer nog bij de wensen van de huurders, de staat van het beddengoed, is er genoeg opbergruimte.
  • Woonkamer, is het een dependance van de kringloopwinkel, zit de bank nog goed, is er Wi-Fi.

Natuurlijk is de gemiddelde vakantiewoning niet in bouwvallige staat. Meestal als de woning eigenaar zelf verblijft in de woning worden er werkzaamheden uitgevoerd. Ieder jaar is er wel wat te doen wat vaak tegenvalt. Want waarom had je ook alweer een huis in het buitenland gekocht?
Dat was toch om er zelf van te genieten en voor de verhuur opbrengsten (investering).

Advies

Ons advies is dan ook om de volledige woning in één keer aan te pakken in plaats van diverse lap middelen toe te passen. Je krijgt dan een compleet plaatje. Alle kamers passen que stijl en sfeer bij elkaar en de badkamer en de keuken kunnen er weer een aantal jaar tegenaan. Het is natuurlijk wel een investering maar deze verdient zichzelf terug. U kunt voor een volledig gerestylde woning hogere weekprijzen vragen en de bezettingsgraad zal toenemen.

Als je zelf niet de tijd, kunde of zin hebt om dit zelf uit te voeren is Holiday Home Restyling een oplossing voor u. Een partij waar u in uw eigen taal afspraken mee maakt. Tevens worden alle tekeningen, materialen, meubelen en voorstellen in Nederland of België vooraf met u besproken en uitgezocht.
Als alle ontwerpen klaar zijn doet Holiday Home Restyling zelf de uitvoering op uw locatie!